JSEM JAKÁ JSEM 

JAK JSEM SI PO ROCE VYRAZILA  MEZI LIDI NA ÚŽASNÝ BEAUTY DAY

V levo klečící Tereza Lurská v pravo Ivana Zemanová. Nad Terezkou z leva stojíci Jindřiška Nowak, Petra Beerová, Klára Klimentová
V levo klečící Tereza Lurská v pravo Ivana Zemanová. Nad Terezkou z leva stojíci Jindřiška Nowak, Petra Beerová, Klára Klimentová

První víkend v listopadu jsem si vyrazila na úžasnou akci, pořádanou mojí skvělou kamarádkou a kadeřnicí Terezkou Lurskou a její kolegyní Ivankou Zemanovou.

Když mi od Terezky přišla pozvánka, s nadšením jsem jí přijala, protože jsem se nikam takhle SAMA přes rok nepodívala. Těšila jsem se moc. Konečně jsem sundala tepláky, vyzula pantofle a koupila si na tuto přležitost nové šaty, boty na podpatku a doufala, že si na nich nepřerazím. Ale chůze na podpatcích je jako jízda na kole drahé dámy, to nezapomenete :D Nahodila jsem fasádu a vyrazila. Ihned při příchodu jsem dostala dvojku bílého šumivého vína s jahodou, což jsem s jiskrou v oku ráááda přijala a lístek do tomboly, na který jsem věděla, že určitě vyhraju -nevyhrála. Na stolech nás čekalo drobné občerstvení, do kterého jsem se též hned pustila. Doma sice vařím ,ale skoro nikdy se mi nepovede se i najíst. Hlavně že mají holky a manžel, já se pak odbudu raw tyčinkou nebo smoothie. Takže jsem se pustila do výborných chlebíčků (2ks), česnekových jednohubek (4ks) a naprosto luxusního domácího medovníku (?? ks) Néééé, že bych si to jako správná ,,dietářka,, počítala.

Děvčata z VLASOVÉHO STUDIA ESTHÉTIQUE měly na tuto příležitost pozvané dva hosty. Dvě mladé podnikavé maminky s originálními módními kousky @fashionlovers_pk a Jindřišku Nowak, která nám řekla něco o výrobcích a produktech společnosti Nu Skin.

Já jsem se nejvíce těšila na modní přehlídku, jak jinak. Modelky z kolekce fashionlovers_pk předvedly velmi krásné a originální kousky. Děvčata mají jak sportovní módu, tak volnočasové oblečení i elegantnější kousky vhodné na slavnostnější příležitost. Předváděné kousky i jiné, jsme si mohly zakoupit za opravdu příznivé ceny ještě s deseti procentní slevou! No nekupte to! Já si koupila....a to nádherný hořčicový kabátek. Petra s Klárou jsou profesionálky, které vám dokážou poradit jak s výběrem outfitu, tak líčením.

Terezka nás ,, poučila,, o tom, proč si kupovat vlasovou kosmetiku v kadeřnických salónech a ne v drogeriích. O tom, jak je složení v produktech, které kadeřnické salóny nabízejí hlídáno a co obsahují a naopak co obsahovat nesmějí. Poradila nám, jak se o vlasy starat a jaké jsou trendy na podzim zimu. I u devčat kadeřnic jsme si mohly zakoupit produkty nebo využít vlasové úpravy s deseti procentní slevou. A u Jindřišky Nowak jste se mohly podívat a popovídat si o již zmiňované kosmetice a potravinových doplňcích americké firmy Nu Skin.

No a já děvčata moje, pěkně seděla na gauči v nových šatech, ládovala se chlebíčky, zapíjela je výborným vínem a přitom se nechala hýčkat od profesionálek. Cítila jsem se tak příjemně a úžasně jako princezna -  NE královna, až jsem málem zapomněla  na to, že mě doma čekají dvě děti a manžel :D  Ale nebojte se , bylo mi to velmi rychle připomenuto smskou od manžela, kde má Ellinka flašku na mlíko, že ji nemůže najít...Tak hlavně, že věděl, kde má děti haha. Ne vážně, já děkuji svému muži, že holky pohlídal a hlavně děkuji své úžasné kamarádce Terezce, že na mě nezapomněla,dala mi šanci se zase jednou vyprostit ze spáru mateřských povinností a z mámy se stát upravenou, krásnou ženou a přijít se podívat a odpočinout na tak úžasnou akci. Stálo mě to tedy pár peněz, protože jsem prostě nemohla odejít s prázdnou, ale ten pocit být v takové příjemné společnosi , mezi krásnými a úspěšnými lidmi a také maminkami, je k nezaplacení. Protože jak ráda a neustále opakuji : ´´ I když jsme mámy, jsme stále především ŽENY ,, a na to dámy moje nezapomínejme a najděme si hlavně čas i sami na sebe.

Děkuji a budu se brzy těšit na - třeba - Christmas Day :D

S láskou Marťa.

MATEŘSKÁ DOVOLENÁ A PRÁCE. JDE TO?

JSEM ,,ŠPATNÁ,, MÁMA, KDYŽ PŘI MATEŘSKÉ PRACUJI?

Tak přesně tuhle otázku jsem si pokládala, když první dceři bylo dva a půl roku a já se rozhodla, že přispěju do rodinného rozpočtu. Hlavním důvodem nebyly ani tak peníze, jako můj vnitřní pocit, citit se zase k něčemu a důležitá. Neberte mě špatně, já své děti miluji,ale nejsem ten typ mámi, co je jen doma s dětmi a je spokojená a naplňuje jí to. Nic proti takovým maminkám nemám. Naopak, obdivuji je. Vím sama, jak je náročné vychovávat jedno dítě. Noční vstávání, uspávání, uklidňování a tak dále. Je to vyčerpávající. Ale já po dvou a pů letch doma byla psychicky vyčerpaná a potřebovala jsem něco dělat. Jít mezi lidi. Ale nechtěla jsem se nechat zaměstnat byť jen na dohodu. Chtěla jsem být vlastním pánem svého času a práci si tak rozvrhnout. Ale najděte dnes něco takového. Na internetu je z 90% vše MLM marketing, kde něco nakupujete, prodáváte, tvoříte tým. Investice nejsou většinou velké,ale ne pro každého tento styl a směr podnikání je. Dají se tam vydělat velké peníze, člověk může být uspešný,ale je to běh na dlouhou trať a hlavně, člověk u toho musí vydržet. Nebude to za měsíc, za dva, někdy ani za rok ne. Já sama jsem si pár takových prací vyzkoušela a většinou jsem nakonec byla jen odběratel sama pro sebe nebo rodinu.

Po asi třech takových ,,pokusech,, v MLM jsem nakonec skončila v pojišťovně. Ano, v práci, o které jsem si nikdy nemyslela, že bych dělala. Ale osoba co mě oslovila, byla přímá a věcná. Nebyla jsem vázaná nějakým plánem. Prosě když udělám, udělám, když ne, nejsou penízky. Hlavně mě to začalo i bavit, Opravdu. Člověk se dostane do hloubky toho všeho a lidem opravdu může pomoci. Ale musíte to dělat srdcem a s čistým svědomím. Neslibovat něco, co není jen pro to,aby jste měli smlouvu a provizi. Bohužel dle mého názoru, tak funguje více než polovina pojišťovacích sprostředkovatelů. U téhle práce jsem vydržela přes rok. Proč? Otěhotněla jsem :)

Pojištění pořád dělám,ale už spíše jen pro známe, přátele co chtějí nebo rodinu. Druhé těhotenství jsem si chtěla zase ,,užít,, a být v klidu doma s Emmičkou. Bylo mi jasné, že až se jí narodí sestřička, chtě nechtě, už ten čas nebude jen její,ale budu ho dělit mezi obě holčičky. Proto jsem s ní chtěla být co nejvíce.

Teď je druhé dceři 15 měsíců a pomalu zase pokukuji co bych dělala. Manžel je druhým rokem OSVČ, což je výhoda v tom, že si to může naplánovat jak potřebuje tu svou práci a já sama mám prostor pro sebe. Rodiče jsme oba. Oba se staráme a oba - dle mého názoru můžeme vydělávat, i když v mém případě je to takové přilepšní do kasičky, které pak využijeme na společné výlety a třeba dvoudenní pobyty, které také něco stojí.

A co teď dělám?

Od října tohoto roku, jsem dostala příležitost dělat dle mého v krásném projektu, který se věnuje dětem a to je kroužek pro MŠ i ZŠ  jako lektorka vědeckého kroužku s názvem VĚDA NÁS BAVÍ. Byla jsem na pohovoru, prošla školením a každé pondělí teď učím děti v protivínské základní škole. Lekce trvá hodinku, takže holky téměř nepostřehnou, že nejsem doma. Lektorování nebo koučování byl vždy můj sen a tímto projektem mám možnosti získat nějaké zkušenosti, čehož si moc vážím a hlavně, ta práce mě opravdu baví a naplňuje. Dám vám sem odkaz a pokud máte doma malého vědce, určitě se na jejich stránky koukněte. Není to žádný začínající projekt, ale už fungují několik let.


https://www.vedanasbavi.cz

No a aby měl Ježíšek za co nakupovat dárky :D Tak jsem si do konce měsíce prosince našla u nás ve městě brigádu a to v oboru, který jsem dělala i před mateřskou a co mě živilo a to je pošta. Chodím tam jeden až dva dny v týdnu na 4 hodinky. Tajže to opravdu není balík peněz,ale i pár stovek na víc se hodí, no ne?

No a co bude dál?

To sama nevím a nechávám tomu čas. Ráda bych dělal to, co mě opravdu baví a to je psaní. Zatím si píšu spíše pro sebe a tak zvaně do šuplíku,ale časem...kdo ví. Neustále se snažím na sobě pracovat a zlepšovat se.

Já to vše dělám pro zábavu a pro nějakou tu korunu na víc,ale vím, že jsou maminky, které třeba ani nemají na výběr a do práce musí a je pro ně těžké najít takovou práci či brigádu se kterou skloubí i péči o dítě a daly by nevím co, aby si mohly ,,jen,, užívat mateřskou ,,dovolenou,,. Protože hypotéka nebo nájem se platit musí, to vám nikdo neodpustí - bohužel.

S láskou Marťa.

P.S.

Tip na výlet do Prahy je galerie ocelových figurýn

 https://www.galleryofsteelfigures.com/cz

právě i teď na slevomatu vstupné v akci!


https://www.slevomat.cz/akce/1376632-vstupenky-do-galerie-ocelovych-figurin

nebo do Muzea Iluzí též v Praze a též na slevomatu. Obě dvě muzea jsou kousek od sebe, takže můžete navštívit během jednoho dopoledne :)


https://www.slevomat.cz/podnik/130416-illusion-art-museum?gclid=EAIaIQobChMI46Wi6pmH3wIVEqaaCh0f-QXIEAAYASAAEgKy7PD_BwE





VÁNOCE VÁNOCE PŘICHÁZEJÍ 

Vánoce se blíží a opět asi aby jsme nezapoměli jsou úplně všude :). Mně to třeba nevadí, já mám vánoce a zimu ráda. Jsem narouzná v lednu a asi je to znát :D Každopádně, vím jak těžké je každý rok něco vymýšlet a tak jsem si dovolila vám sem dát pár tipů jak pro NI - maminka, kamarádka, dcera, sestra. Tak i pro NĚJ - tatínek, manžel, přítel, bratr, syn, snoubenec...a tak dále. Víme všichni ne :D

Nejdůležitější je bez tak zdraví, láska a štěstí. Některé věci si za peníze nekoupíte....i když?

    TIP NA DÁREK PRO NI


Jako první bych vám určitě doporučila nějakou pěknou vůni. Mezi mé favority patří jednoznačně Lancome. Dnes ji pořídítě v každé dobré parfumérii. Já pro vás vybrala konkrétně DOUGLAS, který je v kazdém větším městě nebo lze objednat i poštou. Navíc momentálně v akci :) 

https://www.douglas.cz/p/lancome-la-vie-est-belle-695162?number=695169&gclid=EAIaIQobChMIzpLHnJ2H3wIVyrTtCh3sCg2OEAQYAiABEgJaTfD_BwE 

A jako druhou vůni bych doporučila ,,nesmrtelnou,, Chloé.


                  https://www.douglas.cz/p/chloe-fleur-de-parfum-935468


 Je-li  to i tak pro vás cenové nedostupné, doporučuji nakoupit parfémy těchto značek u firmy Essens. Ač jsem tomu nevěřila, je to opravdu jedno a to samé a voní úplně jstejně jako orginály a to mám odzkoušené ! A vydrží dle mého i déle. Někde jsem četla, že na parfém není patent, pro to je mohou dělat i jiné společnosti v tom samém složení,akorát neplatíte za tu značku - název a tvář, která se parfému propůjčí. Prostě neplatíte tu reklamu. Ty ceny jsou opravdu minimální a myslím, že dostupné pro každého. Sama si je odsud objednávám.  Jen takový tip ;-)

Pokud hledáte nějakou knihu, i tady mám pro vás pár tipů :)

Asi neočekávanější kniha tohoto roku od Patrika Hartla - Nejlepší víkend. Mám ji objednanou,sama jsem jí nečetla,ale recenze jsou na ní skvělé a to platí i o knize  - Veselí od Radky Třeštíkové.

                 https://www.knihydobrovsky.cz/nejlepsi-vikend-106801480


                 https://www.knihydobrovsky.cz/veseli-96325714

Ale pro mě je top spisovatelka Sandea Brown, od které mám snad vše. Pokud by jste chtěli nějakou naučnou četbu na rozvoj či sebepoznávání i pro vás mám pár tipů :)

Dalším tipem na milý dárek jsou svíčky. Já osobně je miluji a kupuji je v Ikee nebo v různých dárkových předmětech a malých obchůdkách ši v drogeriích. Pokud ale hledáte něco trochu ,,lepšího,, jsou to svíčky Yankee. A velkým hitem jsou DIAMANTOVÉ SVÍČKY, které ukrývají různé druhy šperků z různých drahých kovů.


https://www.notino.cz/yankee-candle/garden-by-the-sea-vonna-svicka-classic-mala/p-617859/?gclid=EAIaIQobChMIp92e5KaH3wIVi7YYCh3PMwBwEAQYBCABEgIZw_D_BwE


https://www.diamantovesvicky.cz/

Pro babičku, které je přes osmdesát jsem volila dárek ve formě předplatného časopisu. Tuhle možnost,ale můžete zvolit i v případě kamrádky, maminky nebo dítěte a předplatit jim jejich oblípené čtivo a darovat jim tak certifikát o předplatném :)

Kabelky

Žádnou ženu určitě neurazíte pěknou a kvalitní kabelkou. Pokud si troufnete vybrat sami, určitě doporučuji Zaru, HM, Mohito nebo jim darovat peněžní poukázku aby si vybraly sami. Nějaké tipy vypsaných značek přidávám :)


TIP NA DÁREK PRO NĚJ

I u pánů začnu vůněmi :) Mezi mé a manželovo favority patrí tyto dvě vůně.  Obě má a obě jsou tedy perfektní. Opět jsou k sehnání v Parfumérii Douglas nebo pak levnější varianta opět Essens.

Pokud si váš drahý potrpí na košile, doporučuji BANDI VAMOS. Já tam téměř každý rok něco manželovi pořídím. Mají velký výběr košil, jak barev, tak střihů. Konkrétně můj manžel je hodně vysoký a štíhlí a košile od Bandi mu opravdu sedí a nevypadá jako by jí podědil od tatínka :D. Perfektně mu padnou. Mají i kvalitní spodní prádlo nebo koženou obuv, která je ručně šitá. Vedu i vycházkovou modu a ne jen obleky, takže doporučuji navštívit a pokud máte své muže v oku pořídítě. A pokud ne, prodávájí i dárkové poukázky ;-)

Obleky jsou skvělé i pro Dj na svatbu.

Další věcí, kterou by pánové mohli ocenit jsou kvalitní hodinky. Pokud váš drahý vlastní obil Apple, zajisté ocení i hodinky od stejného výrobce, které si s mobilem spáruje. Překvapilo mě, že jsou i celkem hezké a elegantní. Pokud tímto telefonem nedisponuje - jako třeba můj muž - krásné hodinky zakoupíte i u STORMu , ty vlastní i můj drahý. Mají jak elegantní typy, tak i extravagantní.

A čím určitě žádného muže neurazíte, je poukázka na dobré jídlo. Já loni věnovala manželovi poukázku do Café Imperial, což je jedna z restaurací Zdeňka Pohlreicha. A už jen ten zážitek....nádhera. A pokud máte rádi polévky, doporučujeme kulajdu. Lepší jsem nikdy nejedla :) Pokud je váš drahý ,,masař,, má rád maso, kvalitní a výborně upravené, doporučuji Steakhause.

Dalším a posledním tipem pro vánoční dárek ať už pro ženu nebo muže jsou lístky na nějaký muzikál nebo divadlo. Kulturou nic nezkazíte a v dnešní uspěchané době, si myslím, že to obdarující ocení.

To by bylo ode mě vše. Doufám, že jsem vás trochu inspirovala nebo vám alespoň vnukla nápad na pěkný vánoční dárek. Nezapomínejme však, že to co si můžeme navzájem dát, je úsměv a společně strávené chvíle s těmi, které milujeme. To je ten největší dar ze všech. Být spolu.

Krásné vánoce :) S láskou Marťa.

JSEM KRÁSNÁ A STYLOVÁ I KDYŽ JSEM MÁMA 

Kdo čtete pravidelně můj blog, tak víte, že jsem začátkem listopadu byla pozvána na BEAUTY DAY, kde jsem poznala dvě krásné a stylové ženy, Kláru Klimentovou a Petru Beerovou, které na zmiňované  akci ženám radily s celkovým stylingem a vizáží a kdo se toho nebál i s celkovou přeměnou. Holky měly k dispozici krásné oblečení, které jsme si mohly zakoupit na místě za velice příznivé ceny ( ani já jsem neodolala, jak jinak ). Oblečení bylo z Klárky obchodu, který najdete v Třeboni prodejna SPORT, Husova 16  ve kterém je dámský koutek se stylovým oblečením. Peťa se to odpoledne věnovala hlavně líčení a radám, jak zakrýt malé i velké nedokonalosti líčením a naopak jak podtrhnout své přednosti. Obdivovala jsem její stálý úsměv na tváři a vřelý přístup ke každé klientce, která se jí posadila na křeslo, protože několik hodin se nehla z místa  - doslova.

To, co mají obě ženy společného je jejich práce vize a poslání. Obě dvě se totiž věnují stylingu a tomu, poradit ženě co, jak a kdy si obléknout. Jejich cílová skupina jsou slečny, ženy, maminky, i dámy ve středním věku. A co se mi hlavně na jejich práci líbí je to, že pracují s běžně dostupnou kosmetikou, kteru koupíte v každé drogerii a s běžně dostupnými obchody s modou, jako je Orsay, FF ( modní značka obchodu TESCO ) , HM, New Yorker nebo i značkový Second hand, které i já ráda navštěvuji, jelikož se tam dají sehnat modní poklady za pár kaček. Takže opravdu nemusíte být ,, milionářky,, aby jste vypadaly dobře. Naopak, někdy je to i na škodu. Když žena sice peníze má,ale neumí kousky správně nosit, vypadá pak jako jedna velká reklama na xy značek. Koukali by jste, jak nádherně a pohodlně jdou zkombinovat i ty nejobyčejnější kousky oblečení a mít z toho outfit jak do práce, tak večer na rande nebo s dětmi na písek a následně i do restaurace na oběd. A to je to, co si myslím, že ženy chtějí, být IN, krásné, elegantní a přitom univerzální a víceúčelové.  A pro mě osobně co holky nabízejí za top službu kromě asistence při nákupu, pomoci vám najít váš vlastní styl je to, že vás přijedou obléct až k vám domů. Co to znamená?? No jednoduše to, že jim otevřete svou skříň s vaším oblečením a oni vám sestaví několik outfitů právě z toho, co už doma máte. A věřte mi, každá toho doma máme dost :D No není to perfektní? Tohle mi přijde jako úžasný ,, produkt,, a úžasná služba ženám, co prostě chtějí vypadat stále upraveně a být IN. Protože co si budeme holky namlouvat, každá se chceme cítít a vypadat pěkně a přitažlivě. Jsme ženy a my se s tím prostě rodíme. Která z nás neudělá nálet do obchodu jen pro to, že jsou slevy. Doma pak přemýšlí k čemu já si ale tuhle halenku, košili vezmu atd? A pak věc, kterou jste tak chtěly a musely mít vám vlastně bez využití leží ve skříni? Tak s tím je teď konec a víte proč? Protože máme Peťu a Kláru :D... DÍKY BOHU :)

Nejde jen o celkovou proměnu, kterou holky nabízejí, ale třeba i o jednorázovou akci. Která žena, by nechtěla vedle svého muže či partnera zářit na firemním večírku? Reprezentovat tak nejen sebe,ale i svého partnera. Nebo být hvězdou na narozeninové oslavě, vánočním večírku, plesu či silvestrovské párty? I takové služby holky nabízejí. Oblečou vás ,,na míru,, dané akce či příležitosti.

Peťa a Klárka na tématickém večírku GREAT GATSBY
Peťa a Klárka na tématickém večírku GREAT GATSBY

To, že vypadáte a cítíte se dobře, že vás pochválí partner, kamarádka nebo rodina má pak vliv i na vaše sebevědomí, a to mít se ráda. Já se o módu zajímala vždy a nikdy jsem to neřešila tolik, jako teď na mateřské. Člověk je unavený z nočního vstávání, uspávání, z toho stíhat domácnost spolu se starostí o dítě nebo děti a při tom chce vypadat dobře. A ono to není jednoduché hlavně v začátcích, než si člověk najede na nějaký svůj režim. Stála jsem i několik hodin u skříně a připravovala si věci, co si vezmu na sebe. Na kafe s kamarádkou nebo co si zabalím na dovolenou. Byla jsem otrávená, unavená a prostě jsem nevěděla a nakoc si vzala nebo zbalila to co vždy. Pro to je fajn mít ve skříni pořádek a nějký řád a nejlépe mít už outfity nakombinované. Alespoň ten ,,základ,,.

Vždy krásné a stylové :) Peťa a Klárka alias @fashionlovers_pk
Vždy krásné a stylové :) Peťa a Klárka alias @fashionlovers_pk


No a nebyla bych to já, abych pro vás nenapsala v průběhu ledna dalsí článek a nenatočila video a stories na instagram, jak zhruba takový nákup a kompletace vašeho ( mého ) šatníku probíhá ;-)

Holky můžete sami kontaktovat a sledovat je na instagramovém profilu @fashionlovers_pk

 https://www.instagram.com/fashionlovers_pk/

A nezapomeňtě sledovat i mě ať vám neuteče žádné stories, článek nebo post na mém profilu @jsemjakajsem.mb


https://www.instagram.com/stories/jsemjakajsem.mb/

S láskou Marťa :)


© 2017 Osobní blog Martina Bílá
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky